a) Su açıldığında cihaz yanıyor fakat ısıtmıyorsa suyu gereğinden fazla açmış olabilir (kış aylarında) b) Isınan suyun bir kısmı kalorifer sistemine karışıyor olabilir c) Sıcak su hattına baksa bir yerden su karışması olabilir d) Cihazın sıcak su ile ilgili aksamlarında problem olabilir (Hazar Teknik Kombi Servisine başvurunuz - 0222 226 98 88)
a) Cihazın fan motorunda problem olabilir b) Cihazın devir daim motorunda problem olabilir c) Cihazın haznesindeki suda hava olabilir d) Cihazın sıcak su ile kaloriferi ayrıştırıcı parçalarda hata olabilir(üç yollu vana)
a) Cihazın suyunu gereğinden fazla doldurmuş olabilirisiniz(1.5 bar olmalıdır) b) Cihazın tesisat bağlantılarında aşınmalar olabilir. c) Kombinin imbisat deposunda problem olabilir(genleşme problemi) d) Hava tahliye arızalanmış olabilir(teknik servis)e başvurunuz e) Kombinizin su doldurma vanası arızalı olabilir f) Radyatörün hava alma yerinden su basıncını düşürünüz. Bu durum tekrar ederse teknik servis çağırınız
a) Filtre tıkalı olabilir b) Peteklerdeki su kirli olabilir c) Cihazın yanlış ayarında sorun olabilir d) Cihazın sıcak su ve kalorifer ayrıştırıcı parçalarında aksama olabilir. e) Kalorifer tesisatınızın döşenme seklinde yapılmış bir hata olabilir f) Kombiye yakın petekleri kısarsanız uzak peteklere su daha hızlı ulaşır. g) Bu işlemlerden sonrada olmadıysa lütfen Hazar Teknik Kombi Servisine başvurunuz.
Bu arıza meydana geldiğinde musluktaki sıcak su akışında dalgalanma olması gerekir. Bir ısınır bir soğur. Normalde sadece musluğa gitmesi gereken sıcak su ikiye bölünüyor. Cihaz siz suyu açtığınızda kalorifer kısmını kapatma işlemini tam anlamıyla yapamadığından bu sorun ortaya çıkar. (Lütfen Hazar Teknik Kombi Servisine başvurunuz.)
a) Cihaz yanmak üzereyken birkaç saniye geç yanarsa. İçeride gaz birikmesi olur bu nedenle şiddetli bir yanma olacağından gaz ve çakmak ayarlarının kontrolü gerekmektedir b) Cihaza yıllık bakım yapılması gerekmektedir.
a) Kalorifer termostat derecesi düşük olabilir b) Kalorifer dönüş hattındaki filtre tıkalı olabilir c) Peteklerinizi ve boru hattının temizlenmesi gerekebilir. d) Kombinin ısıyı algılayan aksamlarında sorun olabilir. e) Petekler kapalı olabilir( alt ve üst vana acık olacak) f) Cihazınızda problem olabilir(lütfen güvendiğiniz bir tenkis servis çağırınız.
a) Günümüzde kullanılan birçok kombi içerisinde su olmadığı zaman emniyet olarak çalışmamaktadır. Suyu bitmiş olabilir. (Standart su basıncı 1.5 bardır) b) Elektrik şalteri acık olmayabilir c) Gaz vanası kapalı olabilir d) Gaz vanası açıkken cihaz çalıştırılmak istenmiş ise ikaz (kırmızı lamba) yanıyor olabilir e) Kombinin ön panelindeki (yaz/kış) konum anahtarı istenilen konumda olmayabilir. f) Kombiniz pilotlu ise pilot alevi yanmıyor olabilir. g) Tüm bu işlemlere rağmen başarılı olamadıysanız lütfen servis çağırınız.
Doğalgaz çürük sarımsağa benzer bir koku vermektedir. Böyle bir koku hissedildiğinde vatandaşların paniğe kapılmayıp derhal Alo 187’yi aramaları gerekmektedir. Ekipler gelene kadar ev içerisinde doğalgaz kullanılmasını engelleyecek şekilde tüm vanaların kapatılması, pencerelerin açılması, eğer koku çok fazla ise ev içerisindeki elektrik sigortalarının kapanması emniyet açısından alınması gereken önlemlerdir.